Danske Bank ikke længere sigtet i Frankrig

(Foto: PR)

Fransk domstol har givet Danske Bank ny status i efterforskningen af hvidvask for 15 millioner euro i Estland, oplyser banken i en selskabsmeddelelse.

Danske Bank er ikke længere sigtet i sagen om mistanke om hvidvask i bankens filial i Estland. Det oplyser banken i en selskabsmeddelelse.

Den franske domstol Tribunal de Grande Instance de Paris ændrede i går Danske Banks status i efterforskningen til såkaldt ’assisteret vidne’. Det betyder, at banken ikke længere er sigtet, men stadig indgår i efterforskningen.

Danske Bank blev den 11. oktober sidste år sigtet i sagen, hvor de franske myndigheder efterforsker hvidvask for 15 millioner i Danske Bank i Estland perioden 2008-2011.

"Danske Bank samarbejder fortsat med de franske myndigheder, og vi kommenterer ikke yderligere på sagen, så længe den efterforskes," skriver Danske Bank i meddelelsen.

Tidligere har Danske Bank oplyst, at det drejer sig om historiske forhold i koncernen, hvor pengene blev overført til Frankrig af tidligere kunder i Danske Bank Estland.

”Kunderne var en del af porteføljen af udenlandske kunder i Danske Bank Estland (dvs. ”non-resident” kunder), en portefølje, som vi siden da har lukket ned for. Vi har ikke på nuværende tidspunkt grundlag for at sige, om der var tale om beløb, der stammede fra ulovlige aktiviteter,” sagde Danske Bnks chefjurist Flemming Pristed til DR i oktober.

Berlingske Business har siden afdækket, at sagen var en del af den såkaldte "Magnitskij-sag", der dækker over svindel og korruption for op mod 1,4 milliarder kroner i Rusland. Sagen er opkaldt efter advokaten Sergej Magnitskij, der afslørede svindlen og senere døde i et russisk fængsel.

Sigtelsen mod Danske Bank lød på "at have ydet hjælp til anbringelser, sløring eller konvertering" af penge tjent på "kriminelle handlinger," og bankens medvirken skete ifølge sigtelsen "på organiseret vis".

 

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle