Danske Bank på svær jagt efter 600 nye compliance-folk

Danske Bank kan få svært ved at finde 600 nye compliance-medarbejdere.
Danske Bank kan få svært ved at finde 600 nye compliance-medarbejdere.
(Foto: PR)

Danske Bank investerer 2 mia. kr. over de næste tre år på at styrke bekæmpelsen af hvidvask. Alene i løbet af 2019 ønsker banken at ansætte 600 compliance-medarbejdere – men de kan blive svære at finde, mener Finansforbundet.

En investering på 2 mia. kr. over tre år og 600 ekstra compliance-medarbejdere skal styrke Danske Banks indsats mod hvidvask. Det meddelte Danske Banks midlertidige direktør Jesper Nielsen ifølge Børsen i forbindelse med årsregnskabsaflæggelsen forleden. 

"Vi øger bemandingen på det her område med lige omkring 600 mand i løbet af 2019. De skal stå for de forpligtelser, der er omkring rapportering til myndighederne og overvågning af vores kunder," sagde Jesper Nielsen, og tilføjede:

"Vi kommer de næste tre år til at investere 2 mia. kr. i at blive endnu bedre på hvidvaskområdet. Det gør vi ved at øge digitaliseringen. Det gør, at det bliver nemmere at have oversyn og lave analyse af, hvad der egentlig sker."

Kan blive svært 
Det bliver imidlertid vanskeligt at finde så mange compliance-medarbejdere i et i forvejen presset marked. Det mener viceformand i Finansforbundet Michael Budolfsen.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle