Danske Bank: Sådan skal hvidvask bekæmpes

Danske Bank vil gerne dele sin viden og erfaring med hvidvask

Danske Bank vil gerne dele sin viden og erfaring med hvidvask

Danske Bank lægger nu sin plan frem for, hvordan de mener, at hvidvask skal bekæmpes, ikke bare i Danmark men internationalt. Det sker i et skriftligt svar på EU Kommissionens udspil til bekæmpelse af hvidvask.

”Vi ønsker at bidrage til bekæmpelsen af ​​økonomisk kriminalitet ved at dele vores viden og erfaringer fra sagen om mistænkelige finansielle transaktioner i vores tidligere estiske filial. Vi anerkender fuldt ud vores ansvar i denne meget uheldige sag”.

Så direkte indleder Danske Bank sit svarskrift til EU Kommissionens udspil om fremtidig bekæmpelse af hvidvask i EU. Mange vil måske nok mene, at Danske Bank skulle være de sidste til at belære andre om, hvordan hvidvask skal bekæmpes efter skandalen i Estland, hvor der er blevet afdækket mistænkelige transaktioner for næsten 1.500 mia. kr. Og for nylig blev der også sat navne på nogle af de personer og selskaber, der havde benyttet bankens afdeling i Estland.  Flere af disse personer var forbundet med internationale forbrydelser.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle