Danske Bank sigtet i Frankrig

Danske Banks forhenværende ledelse afviste under stor bevågenhed i september, at banken havde juridisk ansvar for hvidvaskskandalen i Estland, Det er de franske myndigheder ikke enige i.
Danske Banks forhenværende ledelse afviste under stor bevågenhed i september, at banken havde juridisk ansvar for hvidvaskskandalen i Estland, Det er de franske myndigheder ikke enige i. (Foto: Complidia)

Domstol i Frankrig sigter nu officielt Danske Bank for hvidvask af 161 mio. kr. Banken skal stille en sikkerhed på 80 mio. kr.

Det var ventet. For Danske Bank meddelte allerede 11. januar, at banken forventede at blive sigtet af en fransk undersøgelsesdommer. Men nu er det officielt. Danske Bank er sigtet for hvidvask af 21,6 mio. euro, hvilket svarer til 161 mio. kr., og sigtelsen betyder, at banken skal stille med en sikkerhed for 10,8 mio. euro, svarende til godt 80 mio. kr.

Det oplyser Danske Bank i en selskabsmeddelelse.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle