Danske Bank tager sin del af dark pool-kagen

Senior Vice President Kim Vestergaard Jensen, Danske Bank.
Senior Vice President Kim Vestergaard Jensen, Danske Bank. (Foto: PR)

Danske Bank bekræfter nu, at de har taget en del af markedet for handel med aktier, der tidligere fandt sted i dark pools. Hvor stor en andel, er det dog ifølge banken endnu for tidligt at sige præcist.

Et af MiFID2’s mange tiltag var at få handlen med aktier i de lukkede dark pools ud på det åbne marked og skabe transparens. Så langt er alle enige. Men enigheden ophører, når det kommer til en bedømmelse af konsekvenserne af direktivet.

Da den europæiske tilsynsmyndighed ESMA i foråret for første gang nogensinde offentliggjorde tal for handel med aktier i dark pools, var det første gang, at offentligheden fik et indblik i, hvad der foregår i disse dark pools. ESMA havde også indført grænseværdier for, hvor store aktiehandlerne i enkelte selskaber må være i dark pools, og over 1.000 aktier faldt for disse grænseværdier og blev suspenderet i seks måneder. 39 af disse aktier var store danske børsnoterede virksomheder.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle