Danske banker: EBA skal tage hensyn til nationale forskelligheder

Finans Danmark støtter et stærkere europæisk tilsyn.
Finans Danmark støtter et stærkere europæisk tilsyn. (Foto: PR)

Finans Danmark tager godt imod EU-Kommissionens forslag om at give flere muskler til den europæiske tilsynsmyndighed, EBA, i kampen mod hvidvask. Men tilsynet skal fortsat være risikobaseret og tage hensyn til de nationale markeders forskelligheder, anfører bankernes interesseorganisation.

De danske bankers interesseorganisation, Finans Danmark, bakker op om EU-Kommissionens ønske om at styrke den europæiske tilsynsmyndighed, EBA, så den har større manøvrerum i kampen mod hvidvask, sådan som det blev fremført af Kommissionens formand Jean-Claude Juncker i hans ’state of the union’-tale for to uger siden.

”Vi støtter tiltag, der på henholdsvis nationalt plan og EU-plan, kan styrke indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering. En styrket rolle for EBA kan være med til at understøtte myndighedernes indsats i de enkelte medlemsstater,” skriver Finans Danmark i et høringssvar om EU-Kommissionens forslag sendt til Finanstilsynet.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle