Danske banker: Vi lever op til milliardbesparelser i MiFID2

Anders Klinkby, direktør for Investering og opsparing i Finans Danmark.
Anders Klinkby, direktør for Investering og opsparing i Finans Danmark.

Finans Danmark mener at kunne dokumentere, at de danske pengeinstitutter lever op til forventede besparelser ved provisionsforbuddet, der følger af MiFID2 – selv om en rapport fra Morningstar viser noget helt andet.

I et spritnyt notat mener bankernes og investeringsforeningernes brancheorganisation, Finans Danmark, nu at kunne dokumentere, at de danske pengeinstitutter har levet op til forventningerne i lovgivningens krav om forbud mod at modtage provisioner fra investeringsforeninger i forbindelse med porteføljepleje. Det har ellers ikke hidtil været antagelsen, blandt andet fordi en Morningstar-analyse har vist et ganske andet resultat.

Ved lovens fremsættelse skønnede Erhvervs- og Vækstministeriet, at forbuddet ville koste danske pengeinstitutter over 1 mia. kr. i mistede provisioner. De penge skulle pengeinstitutterne i stedet hente hjem ved at sende regningen direkte til kunderne.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle