Dansker i ECB: Vi bygger et af verdens bedste tilsyn

ECB i Frankfurt er centrum for tilsynet med medlemmerne af Bankunionen.
ECB i Frankfurt er centrum for tilsynet med medlemmerne af Bankunionen.

Mens regeringen overvejer, om Danmark skal gå med i Bankunionen for at få styrket tilsynet med bankerne, er en dansker i den Europæiske Centralbank ikke et sekund i tvivl: ECB opbygger et af verdens bedste tilsyn, mener han. Det løser dog ikke udfordringen med at bekæmpe hvidvask, da ECB ikke er egentlig hvidvaskmyndighed.

Thomas Broeng Jørgensen er en mand, der om nogen ved noget om at føre tilsyn – ikke bare med danske men også med europæiske banker. Indtil 2014 var han underdirektør i Finanstilsynet i Danmark, inden han rykkede til Frankfurt og Den Europæiske Centralbank, ECB. Og han er ikke i tvivl om, hvad den store fordel for Danmark er ved at blive medlem af EU’s Bankunion og blive en del af et fælles europæisk finanstilsyn.

”Vi opbygger et state-of-the-art tilsyn her. Det bliver et af verdens bedste,” siger han uden tøven til Complidia.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.