Dansker i spidsen for tilsyn med Nordea

Thomas Broeng Jørgensen, ECB.
Thomas Broeng Jørgensen, ECB. (Foto: PR)

Siden årsskiftet har danske Thomas Broeng Jørgensen fra ECB’s hovedkvarter i Frankfurt været chef for den afdeling, der står for at føre tilsyn med blandt andet Nordea. Fra hans afdeling føres der også tilsyn med tre andre store europæiske banker med en samlet balance på 2.200 milliarder euro.

Mere end ti års planlægning og byggeri af et nyt hovedkvarter for Den Europæiske Centralbank, ECB, i Frankfurt sang på sidste vers, da Thomas Broeng Jørgensen i slutningen af 2014 tog sit nye skrivebord i brug. I løbet af de næste måneder formede byggeriet af de to karakteristiske høje skyskrabere sig helt færdigt, og dermed fik ECB’s mange medarbejdere en mere tidssvarende arbejdsplads med plads til dem alle. For Thomas Broeng Jørgensen var det på mange planer et stort skridt opad fra stillingen som underdirektør i Finanstilsynet i Danmark.

Frem til årsskiftet 2018 havde han titel af Head of Division Supervisory Policies, hvor han var ansvarlig for blandt andet Basel 3 forhandlingerne og forberedelserne i forbindelse med Brexit, men den er nu skiftet ud med en tilsvarende titel i en afdeling, der fører direkte tilsyn med nogle af de største banker.

“Herfra har vi ansvaret for at føre tilsyn med fire store banker: Den italienske UniCredit, der er en global systemisk bank, CaixaBank fra Spanien, Commerzbank fra Tyskland og endelig Nordea fra Finland. Tilsammen har de en balance på omkring 2.200 milliarder euro, der svarer til knap otte gange Danmarks bruttonationalprodukt , fortæller Thomas Broeng Jørgensen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.