Derfor måtte Troels Ørting gå

Troels Ørting Jørgensen, en fejltagelse kunne ikke opveje et imponerende CV og eftertragtede kompetencer.
Troels Ørting Jørgensen, en fejltagelse kunne ikke opveje et imponerende CV og eftertragtede kompetencer.

ANALYSE: Whistleblowerjæger. En imponerende international karriere førte Troels Ørting Jørgensen hjem til Danmark og til en absolut toppost som medlem af bestyrelsen for Finanstilsynet. Men bare en uge efter udnævnelsen trak han sig, da det kom frem i danske medier, at han i et tidligere job havde jagtet en whistblower. Men de oplysninger var i forvejen offentlige og velkendte. Så hvad gik galt?

Det er Finanstilsynet, der laver Fit & Proper reglerne og tilser, at bliver fulgt. Så når tilsynet selv skal have en ny bestyrelse har man ret til at forvente, at de medlemmer, der udpeges, alle er blevet grundigt undersøgt og checket, om de er Fit & Proper.

Troels Ørting Jørgensens internationale CV mangler i hvert fald ikke noget og kan imponere de fleste, også i Finanstilsynet, hvor han for en uge siden blev indstillet til medlem af bestyrelsen, udpeget af Erhvervsministeriet.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.