Derfor peger pilen stadig på Borgen

Thomas F. Borgen, adm. direktør i Danske Bank.
Thomas F. Borgen, adm. direktør i Danske Bank. (Foto: PR)

Bankdirektør Lars Mørch blev presset ud af Danske Bank med henvisning til, at han var for længe om at iværksætte en undersøgelse af hvidvaskskandalen. Bankens reelle problem – at den drev en forretning baseret på hvidvask – var imidlertid i høj grad Thomas F. Borgens ansvar, mener ekspert.

Det var nærmest befriende, da Danske Bank i sidste uge omsider valgte at handle på den stærkt belastende estiske hvidvaskskandale. På nær, må man antage, for Lars Mørch, der som ansvarlig for forretningsområdet trak Sorteper – eller, som det formelt hed udadtil, pludselig følte sig kaldet til at sige op.

Pilen er dog næppe færdig med at pege. Danske Bank er stadig i gang med sin egen undersøgelse af sagen, der bl.a. omhandler milliarder af renvaskede kroner i bankens estiske filial. En undersøgelse, der ventes tilendebragt senest til september. Her bør pilen i sidste ende komme til at pege på bankens administrerende direktør Thomas F. Borgen, mener hvidvaskekspert.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle