Dybvad valgt til Danske Bank-formand

Adm. direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, blev fredag eftermiddag valgt til formand på Danske Banks ekstraordinære generalforsamling.
Adm. direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, blev fredag eftermiddag valgt til formand på Danske Banks ekstraordinære generalforsamling. (Foto: Sif Meincke)

Helt efter planen blev DI-direktør Karsten Dybvad valgt som formand efter detroniserede Ole Andersen på fredagens ekstraordinære generalforsamling i Danske Bank. A.P. Møller Holdings investeringsdirektør Jan Thorsgaard Nielsen er ny næstformand.

Det gik fuldstændig som ventet, da Danske Banks aktionærer i dag var samlet til ekstraordinær generalforsamling for at vælge ny bestyrelse som direkte konsekvens af bankens omfattende hvidvaskskandale.

Det er storaktionær A.P. Møller Holding, der har taget initiativ til generalforsamlingen, og det er også A.P. Møller Holding, der har indstillet såvel Dansk Industris administrerende direktør Karsten Dybvad til formand samt A.P. Møller Holdings egen mand, investeringsdirektør Jan Thorsgaard Nielsen, til næstformand. Begge blev valgt med stort flertal af de fremmødte, som repræsenterede 53 pct. af de samlede stemmer, hvilket anses for at være en stor andel.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle