E-penge volder problemer i indberetninger om svindel

Danske Bank efterlyser sammen med en række andre europæiske banker klarere definitioner og retningslinjer for, hvordan svindel med e-penge skal indberettes til EBA som krævet i PSD2. Og de har travlt, for de første indberetninger om svindel skal ske allerede til april.

Der er mindre end to måneder til at både danske og europæiske banker og leverandører af betalingstjeneste for første gang skal indberette statistik til EBA om svindel, et krav der er et led i PSD2-direktivet, der trådte i kraft i Danmark i 2018.

I Danske Bank ser de frem til, at der nu kommer meget bedre struktur på indberetningerne og at der bliver meget mere synlighed omkring problemet med svindel inden for betalingstjeneste.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.