EBA bøjer sig for kritik

Adam Farkas kan ikke mødes med EU-kommissionen de næste to år.

Adam Farkas kan ikke mødes med EU-kommissionen de næste to år.

Den europæiske banktilsynsmyndighed EBA bøjer sig nu for kraftig kritik og indfører stramme karens-regler for deres øverste chefer. Samtidig indrømmer EBA, at det ”tog for lang tid”, før de lukkede for den afgående direktørs adgang til systemerne. Direktører skifter til lobby-organisation.

EBA følger nu anbefalingerne fra EU’s Ombudsmand og indfører stramme krav til de øverste chefer, der gerne vil skifte job. EBA kan fremover beslutte at nægte medarbejdere at skifte til et nyt job i en fastlagt periode.

Beslutningen kommer efter, at EBA har mødt voldsom kritik, fordi den tillod den tidligere direktør Adam Farkas sidste år at skifte over til topjobbet i lobby-organisationen Association for Financial Markets in Europe (AFME).

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.