EBA flytter til Paris

Den franske hovedstad bliver vært for det europæiske banktilsyn, som pakker ned i London efter Brexit.  

Det blev Paris, der i bogstaveligste forstand vandt lodtrækningen om at blive vært for det europæiske banktilsyn, EBA, der efter Brexit skal forlade London.

Otte byer havde lagt billet ind på værtskabet, nemlig Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Luxembourg, Paris, Prag, Warszawa og Wien.

Det var EU27-landenes europaministermøde i Bruxelles, der skulle afgøre sagen. Hvert land kunne i første runde afgive henholdsvis tre, to og én stemme. I anden runde og en eventuel tredje runde ville hvert land kunne afgive én stemme.

Dødt løb
Den første runde betød en afgørelse mellem Frankfurt (34 stemmer), Paris (32 stemmer) og Dublin (28 stemmer). Førstnævnte, som ellers af flere aktører havde været nævnt som forhåndsfavorit, måtte allerede i anden runde se sig slået af Dublin og Paris, der her fik hhv. 13 og 10 stemmer. I tredje runde var dødt løb mellem de to byer, der hver fik 13 stemmer, mens én stemte blankt. Derfor måtte der en lodtrækning til i sidste ende.

Her trak Paris det længste strå.

Banktilsynet gennemfører blandt andet stresstest af europæiske banker for at undersøge, om de er tilstrækkeligt polstrede, hvis der skulle komme en ny finanskrise. Men EBA's hovedopgave er at bidrage til oprettelsen af én tværgående, europæisk regelbog i bankvirksomhed.

 

Tags

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle