EBA kastet ud i direktør- og tillidskrisekrise

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed EBA er kastet ud i en dyb og pinlig krise. Den afgående direktørs afgang til et nyt job i en lobbyorganisation bliver nu undersøgt af EU’s ombudsmand. EU Parlamentet har samtidig nedstemt indstillingen af hans efterfølger, der tidligere har arbejdet for samme lobbyorganisation.

Mens Danmark netop har vedtaget regler for en karensperiode for direktion og nøglemedarbejdere i Finanstilsynet, kæmper EBA, den Europæiske Banktilsynsmyndighed, lige nu med en tillidskrise hvor de nok ønsker, at de for længe siden havde vedtaget regler i lighed med de danske.

Direktionen i Finanstilsynet i Danmark skal nu vente seks måneder før de kan tiltræde et andet job i den finansielle sektor. Nøglemedarbejdere må vente lidt færre måneder. Men de danske politikere var blevet trætte af svingdøren mellem tilsynet og private banker, der kunne lokke med langt højere lønninger. I en dansk juridisk kontekst kaldes det for en vidensklausul.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle