EBA klar med PSD2-register

EBA har netop lanceret et register med bl.a. data på betalingsformidlere.
EBA har netop lanceret et register med bl.a. data på betalingsformidlere. (Foto: PR)

Det europæiske banktilsyn EBA er gået i luften med et nyt register over betalinsformidlere og e-pengeinstitutioner. Dansk ekspert vil gerne se systemet i aktion, før han bedømmer nytteværdien af det nye register.

EBA’s nye register, der netop er gået i luften, vil indeholde oplysninger om tusindvis af betalingsformidlere og udbydere af elektroniske penge samt mere end 150.000 agenter inden for EU. Og formålet med hele registret er at øge gennemskueligheden og sikre en høj grad af forbrugerbeskyttelse, skriver EBA selv om sit nye register.

Herhjemme ser en dansk ekspert i betalingssystemer, Henning Jensen fra firmaet Pluscon, ikke umiddelbart det nye register som den store revolution.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.