EBA i historisk opgør

EBA har aldrig tidligere nedstemt en indstilling fra det såkaldte BUL-udvalg.
EBA har aldrig tidligere nedstemt en indstilling fra det såkaldte BUL-udvalg. (Foto: PR)

Da EBA’s bestyrelse for nylig frikendte det danske finanstilsyn for overtrædelse af EU-reglerne, var det en historisk afgørelse. Aldrig før har EBA’s bestyrelse nedstemt en indstilling, der kom fra det udvalg bestående af bestyrelsesmedlemmer, der skal undersøge om EU-reglerne er brudt. Udvalget mente, at reglerne var blevet brudt – bestyrelsen sagde nej.

Der var tydelig lettelse at spore hos både det danske og estiske finanstilsyn, da den europæiske banktilsynsmyndighed i midten af april meddelte, at den ikke mente, de to tilsyn havde forbrudt sig mod EU’s regler i deres håndtering og fordeling af tilsyn med Danske Banks afdeling i Estland. Her var der ellers, ifølge Danske Banks egen redegørelse, mistænkelige transaktioner for op imod 1.500 mia. kr. Og for størstedelens vedkommende kunne der være tale om hvidvask af penge.

Og afgørelsen faldt da også helt i tråd med, hvad det danske Finanstilsyn hele tiden havde ventet.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle