Ekspert: Bagmandspolitiet kan ikke følge med bankers tip om hvidvask

Mens antallet af indberetninger om mulig hvidvask er tredoblet til over 18.000 årligt, falder antallet af medarbejdere i Hvidvasksekretariatet til at undersøge tippene

DAGBLADET INFORMATION/FINANS.DK: Banker, advokater, revisorer og andre indberettede i 2016 et rekordhøjt antal sager med mistanke om hvidvask til det såkaldte Hvidvasksekretariat under Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), sådan som de er forpligtet til.

Problemet er, at Hvidvasksekretariatet langsomt er blevet drænet for medarbejdere, som skal analysere sagerne. Det skriver Dagbladet Information. I januar skrev erhvervsmediet Finans, at antallet af medarbejdere er faldet fra 19 til ca. 14. Disse medarbejdere skal se på de godt 18.000 indberetninger, der strømmer ind fra ikke mindst bankerne. Danske Bank beskæftiger til sammenligning 550-600 medarbejdere, som alene arbejder med at bekæmpe hvidvask.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle