Eksperter: Danske Bank kan være udsat for politisk skueproces

Danske Banks egen hvidvaskundersøgelse, her fremlagt på et pressemøde 19. september sidste år, førte til en række kædereaktioner - blandt andet at banken blev smidt ud af Estland.
Danske Banks egen hvidvaskundersøgelse, her fremlagt på et pressemøde 19. september sidste år, førte til en række kædereaktioner - blandt andet at banken blev smidt ud af Estland. (Foto: Complidia)

Flere fremtrædende danske jurister undrer sig over, at der aldrig er offentliggjort en formel juridisk afgørelse fra Estland om beslutningen, der beordrer Danske Bank til at forlade landet. Finanstilsynet i Estland har ikke ønsket at uddybe det juridiske grundlag.

Det vakte international opmærksomhed, da Estland bad Danske Bank om at forlade landet, idet banken med både Finansinspektionens og det estiske bagmandspolitis ord havde ’skadet landets ry og rygte.’

Straffen var hård. Men med Danske Banks egen undersøgelse af pengestrømme for op imod 1.500 mia. kr. – ”hvoraf langt størstedelen (er) fundet mistænkelige,” som banken selv konkluderede – ville der ikke være meget vundet for banken ved at bestride denne beslutning.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.