EU skal tage kontrol med hvidvask

Linea Søgaard-Lidel, MEP Venstre.
Linea Søgaard-Lidel, MEP Venstre.

Venstre i Europa-Parlamentet er klar til at lade EU tage kontrol med bekæmpelsen af hvidvask i EU. De nuværende regler og organisering af indsatsen har vist sig at være utilstrækkelige. Forslag forventes allerede i første kvartal næste år.

De danske EU-parlamentarikere har ofte følt, at de skulle dukke nakken når talen og diskussionerne i EU handlede om hvidvask. For de vidste lige så godt som alle andre, at Danmark og Danske Bank bar en stor del af ansvaret for, at EU er begyndt at sætte sig på kontrollen med bekæmpelsen af hvidvask.

”Det er Danske Bank, der bliver nævnt igen og igen, og man er jo ikke synderligt stolt af at være dansker, når det er en af vores store banker, der bliver nævnt. Men Danske Bank fylder – med navns nævnelse – ganske meget i debatten, når vi taler om bekæmpelse af hvidvask.”

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle