Eurojust optrapper kampen mod hvidvask

(Foto: Eurojust)

Kampen mod hvidvask kravlede sidste år op på andenpladsen over antallet af sager, som det anklagerne i det europæiske samarbejde Eurojust beskæftiger sig med. Og selv om organisationen ikke stjæler overskrifterne, når der sker internationale gennembrud i sagerne, så er det alligevel resultaterne, Danmarks repræsentant i Eurojust glæder sig mest over, når han forlader sit kontor i Haag fredag aften før week-enden, fortæller han i dette interview med Complidia.

Med over ni år i jobbet er Jesper Hjortenberg en af de mest erfarne jurister i Eurojust i Haag. Og dermed har han også fulgt udviklingen på tætteste hold og oplevet, hvordan der er kommet flere og flere internationale sager om hvidvask.

Jesper Hjortenberg

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle