EU's genopretningspakke skudt i gang

TEMA: I dette nummer sætter Complidia fokus på EU’s genopretningspakke for kapitalmarkederne, der skal forsøge at lempe de økonomiske konsekvenser af Covid-19. Kommissionen startede forhandlingsprocessen i sidste uge, og forhåbningerne er stadig, at hele pakken vil være på plads inden årets udgang. Pakken byder både på lempelser og nye muligheder for den danske finansielle sektor.

Mindre bureaukrati, færre omkostninger og lettere adgang til kapital. Det er de centrale overskrifter for EU’s redningspakke, der skal afbøde de værste konsekvenser af Covid-19. Pakken blev fremsat i juli, og i sidste uge fremlagde kommissionen så det samlede forslag og begyndte den første omgang udveksling af synspunkter med medlemslandene for at spore sig ind på, hvor et muligt kompromis kan lande. Parlamentet skal også igennem sin egen proces, men her er arbejdet ikke startet endnu.

Efter planen skal hele pakken gerne vedtages inden årets udgang. Det nuværende tyske formandskab for ministerrådet fokuserer direkte på at overvinde Covid-19 pandemien, og det giver forhåbninger om, at det vil kunne lade sig gøre inden for den korte tidsfrist.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.