FA: Danmark taber på det internationale talentmarked

Virksomhederne bevæger sig ud i et minefelt af snubletråde, når de vil ansætte en udlænding, påpeger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.
Virksomhederne bevæger sig ud i et minefelt af snubletråde, når de vil ansætte en udlænding, påpeger Mariane Dissing, adm. direktør i FA. (Foto: PR)

Arbejdsgiverne i finanssektoren langer ud efter politiseringen af udlændingeområdet, der hæmmer både jobskabelsen og væksten. Rent administrativt har Danmark fået et for entydigt fokus på at gøre det vanskeligt for udlændinge at komme til landet, uanset hvem de er, og hvad formålet er. Tænketank er enig og advarer politikerne mod at blande problemstillingerne i en pærevælling.

Politiseringen af udlændingeområdet betyder ikke bare, at politikerne taler meget om udlændinge. Rent administrativt har Danmark fået et entydigt fokus på at gøre det vanskeligt for udlændinge at komme til landet, uanset hvem de er, og hvad formålet er. Det hæmmer både jobskabelsen og væksten, lyder det både fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening, FA, og tænketanken DEA.

”Evnen til at tiltrække specialister, arbejdskraft og ungt talent bliver et stadig større parameter i den internationale konkurrence, og her risikerer Danmark at tabe terræn til lande som for eksempel Tyskland, der har en klar strategi i forhold til at tiltrække talent,” siger adm. direktør Stina Vrang Elias fra Tænketanken DEA.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle