Finans Danmark advarer mod ny EU-skat

Skattepolitisk chef i Finans Danmark, Kasper Svendsen.
Skattepolitisk chef i Finans Danmark, Kasper Svendsen. (Foto: PR)

EU bebuder en ny skat på salg fra digitale virksomheder, der kan blive til virkelighed allerede inden udgangen af i år. Dermed tager EU den gule førertrøje og indfører skat på digitale produkter, før der er enighed om det internationalt. Finans Danmark mener, forslaget er problematisk.

Efter Økofin-mødet for EU’s økonomi- og finansministre sidste weekend stod det klart, at EU konkret arbejder på at indføre en digital-skat, der vil gælde for salg, der genereres af aktiviteter, hvor brugerne bidrager med en væsentlig del af værditilvæksten. Den model advarer Finans Danmark mod.

”Vi er enige i, at der er et problem med tabte skatteindtægter fra store techvirksomheder i Europa. Dog er der markante udfordringer forbundet med den foreslåede model. Primært, at den ændrer det fundamentale princip, at al beskatning bør være baseret på nettoindkomst og ikke omsætning,” siger Kasper Svendsen, skattepolitisk chef i Finans Danmark.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.