Finans Danmark har mistet tålmodigheden med EBA i kampen om nye Basel 4 krav

(Foto: PR)

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed EBA har slet ikke undersøgt de økonomiske konsekvenser af de forestående Basel 4 krav godt nok. Det er baggrunden for, at Finans Danmark nu satser på et nordisk samarbejde for at få mindsket kravene inden det er for sent.

Der er næppe nogen tvivl om, at Finans Danmarks direktør Ulrik Nødgaard så frem til, at klokken skulle blive 18.30 den torsdag. På programmet stod der cocktails ud for det klokkeslæt. Og selv om han gerne ses med en cola i hånden var en cocktail nok mest tiltrængt denne aften

I halvanden time havde han på denne første dag i oktober da siddet i en paneldebat i Bruxelles sammen med en repræsentant fra EU Kommissionen og en repræsentant fra Den Europæiske Banktilsynsmyndighed EBA og det var hans opgave i panelet at forklare og forsvare, hvorfor Danmark nu var gået sammen med Sverige og Finland for at lave deres egen undersøgelse af konsekvenserne af de nye Basel 4 krav. Og det selv om EBA selv tilbage i starten af juli måned faktisk havde lavet sin egen store undersøgelse.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle