Finans Danmark i åbent opgør om priser på data

Finans Danmark har smidt fløjlshandskerne i kampen for at få børser som Nasdaq til at sænke priserne på data. Børser har monopolstatus på markedsdata og har indført nye gebyrer i et omfang, der også skaber real økonomiske konsekvenser for virksomheder, der vil rejse ny kapital, lyder kritikken fra lobby organisationen, der vil have ESMA til at gribe ind.

”Vi har haft mange og lange snakke med børserne. Men vi er ikke kommet nogle vegne. Derfor har vi afgivet et høringssvar til ESMA hvor vi i klart sprog forklarer dem udfordringen for at få dem til at forstå alvoren forhåbentligt gribe ind”.

Sådan lyder kritikken fra Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark. Organisationen har netop sendt et langt svarskrift til Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed ESMA, der står for at revidere MiFIDII/MiFIR direktivet til næste år. ESMA har bedt alle relevante parter i EU om at byde ind med deres syn på priserne for at få leveret de enorme mængder af data, som MiFIDII/MiFIR kræver at banker og børsmæglere skal give til deres kunder i forbindelse med værdipapirhandel, så kunderne er sikre på, at de får den bedst mulige pris og at markedet er så gennemsigtigt som muligt. Og de data leveres af børser som Nasdaq.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.