Finans Danmark kæmper videre

(Foto: PR)

Finans Danmark har kæmpet hårdt men kom ikke med i det operative myndighedsforum, som regeringen har nedsat- ”Det havde vi heller ikke forventet” lyder meldingen i dag. Men finanslobbyen vil fortsat arbejde for at få nedsat en Fælles Efterretningsenhed for Hvidvask og Terrorfinansiering FEHT, hvor de sidder med sammen med myndighederne.

Finans Danmark har ikke opgivet håbet om eller kampen for at komme med i samme rum som myndighederne, når kampen mod hvidvask skal optrappes. Arbejdet fortsætter, selv om regeringen nu har besluttet sig for et Operativt Myndighedsforum uden bankernes deltagelse. Finans Danmarks højt profilerede udspil kaldet FEHT, Den Fælles Efterretningsenhed for Hvidvask og Terrorfinansiering hvor bankerne selv sidder med i rummet, har dog lange udsigter.

”Men vi havde heller ikke forventet at komme med i første omgang. Derfor er vores eget forslag heller ikke dødt men vi arbejder fortsat videre med tanken. For kampen styrkes bedst, når myndigheder og banker arbejder sammen”, lyder det i dag fra Finans Danmark juridiske direktør Kjeld Gosvig-Jensen

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.