Finanssektor frygter ledelsesret bliver udhulet

Kjeld Gosvig-Jensen, dir. Finans Danmark
Kjeld Gosvig-Jensen, dir. Finans Danmark
(Foto: PR)

Begge de to magtfulde brancheorganisationer Finans Danmark og Forsikring & Pension advarer nu mod, at der indføres et regime, der reelt fratager selskaberne deres ledelsesret. Samtidig med, at det kan blive nærmest umuligt at finde egnede kandidater til topjobs. Advarslerne kommer i høringssvar til rapport om kompetence og erfaringskrav i sektoren. F&P afviser dog, det vil være relevant for dem.

”Det er afgørende, at der hermed ikke opstår et meget stift og ufleksibelt regime, der reelt udhuler de enkelte institutters ledelsesret samt hindrer rekrutteringen af nye kompetencer og hermed fastfryser udviklingen i den danske banksektor, hvor innovation er en nøglekomponent i et marked med stor konkurrence fra etablerede institutter og nye udfordrere”.

Sådan lyder advarslen i Finans Danmarks høringssvar til rapporten om kompetence- og erfaringskrav i den finansielle sektor. Høringssvaret er underskrevet af direktør Kjeld Gosvig-Jensen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle