Finanssektor ikke gearet til selv at udvikle digitale løsninger på reguleringskrav

(Foto: Henrik Denta)

Tre datacentraler i den finansielle sektor er tre for mange, der spildes for meget tid når alle skal være enige om udviklingen, der ofte ender i nationale eller nordiske løsninger og ikke globale løsninger. Men teknologien kan give enorme besparelser, når reguleringen skal overholdes, lyder det fra dansk RegTech-firma.

”Ny teknologi kan spare banker, pensionsselskaber m.fl. for dages arbejde med at overholde ny regulering hver gang nye kunder skal ind i butikken. Men i den finansielle sektor går udviklinger af nye løsninger alt for trægt. Først skal ejerne af eksempelvis datacentralerne blive enige om, hvad der skal udvikles. Og så bliver der udviklet nationale eller til dels skandinaviske løsninger, der ikke passer til internationalt arbejdende kunder. Finanssektorens samarbejde har historisk været en succes. Men det fungerer ikke mere efterhånden som det internationale samfund digitaliseres”.

Så hård lyder dommen fra Christian Visti Larsen, medstifter og direktør i RegTech-selskabet NewBanking, der holder til i Copenhagen Fintech Lab. Selskabet gik i år i luften med sin egen platform NewBanking Identity, der kan forkorte tiden med at indhente og validere oplysninger om nye kunder ”fra 3-5 dage og ned til tre klik og tre minutter” som han udtrykker det.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.