Finanssektor opfordrer myndighederne til at prioritere indsatsen mod hvidvask

Den finansielle sektor kæmper med en lang række krav og regler, som de skal leve op til for at bekæmpe hvidvask. Men ikke alle regler synes lige nyttige og imens begraves myndighederne i flere og flere oplysninger, som de har svært ved at efterforske med de givne ressourcer. Forsikring & Pension opfordrer nu myndighederne til at prioritere indsatsen.

”Som en stor spiller skal vi efterleve alle regler i kampen mod hvidvask. Og myndighederne begraves i flere og flere oplysninger. Men de har frit spil til at prioritere deres indsats. Det har vi ikke. Vi kunne nå mange flere resultater, hvis myndighederne prioriterede, hvor det er vigtigst at sætte ind lige nu, og så kunne vi også nemmere følge med”.

Denne opfordring kommer fra Forsikring & Pensions vicedirektør Thomas Brenøe. Og den kommer med en rimelig forsigtig stemmeføring, for også han erkender, at den finansielle sektor ikke høster mange point i den offentlige debat ved at råbe højt om lempelser i kampen og indsatsen mod hvidvask.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle