Finanstilsyn: Whistleblower vil ikke tale med os

Whistlebloweren Howard Wilkinson har ifølge Finanstilsynet ikke reageret på myndighedens henvendelser.
Whistlebloweren Howard Wilkinson har ifølge Finanstilsynet ikke reageret på myndighedens henvendelser. (Foto: Complidia)

I en omfattende redegørelse forsvarer Finanstilsynet nu sin ageren i sagen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland. Blandt andet vil whistlebloweren ikke tale med tilsynet trods gentagne opfordringer.

Finanstilsynet har håndteret sagen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland helt efter bogen og har nidkært forsøgt at følge op på henvendelser og tidligere inspektioner. Og kritikken om, at Finanstilsynet ikke har ønsket at inddrage oplysninger fra whistlebloweren Howard Wilkinson og ikke har villet tale med ham, har intet på sig. 

Det fremgår af en ny redegørelse fra Finanstilsynet, der er offentliggjort sent tirsdag.

I første omgang mente tilsynet, at de var i besiddelse af alle nødvendige oplysninger, herunder alle whistleblowerens henvendelser til banken, e-mail-korrespondance mellem ham og direktører og øvrige medarbejdere i banken samt bankens interne notater og interne rapportering som følge af henvendelserne.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle