Finanstilsynet: Administrative bøder bliver i milliardklassen

Finanstilsynet vil med sit nye våben slå hårdt ned på overtrædelse af hvidvaskreglerne.
Finanstilsynet vil med sit nye våben slå hårdt ned på overtrædelse af hvidvaskreglerne.

Selv om det endnu er uvist, hvordan Finanstilsynets nye våben – administrative bøder – skal udmøntes i praksis, står det nu klart, at myndigheden har tænkt sig at slå hårdt ned.

Bankledelserne kan ligeså godt først som sidst forberede sig på at skulle tage det helt store checkhæfte i brug som følge af de seneste hvidvaskstramninger. Finanstilsynet vil ikke holde sig tilbage med at udnytte den nye mulighed for at udstede administrative bøder – og bøderne vil blive til at tage at føle på.

Det fremgik på konferencen Compliance & Legal i København fredag, hvor Finanstilsynet var inviteret til at orientere om de nye hvidvaskstramninger, det netop vedtagne direktiv AML5 og tilsynets erfaringer fra det seneste års hvidvaskinspektioner.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle