Finanstilsynet halter bagefter egne mål for hvidvask inspektioner

(Foto: Henrik Denta)

”Finanstilsynet forventer at gennemføre 50 hvidvaskundersøgelser i 2018”. Sådan lød løftet til politikerne, da de strammede hvidvaskreglerne. Men her mere end et år efter er der kun kommet 33 redegørelser som opfølgning på tilsynets hvidvask inspektioner i 2018 og 2019.

Torsdag den 19. december 2019 var mere end en almindelig travl arbejdsdag på kontorerne i Finanstilsynet. Dagen efter ville alle gå på velfortjent juleferie og dermed lakkede året også mod enden. Og tilsynet var bagud med at offentliggøre sine redegørelser efter hvidvaskinspektioner.  

Derfor blev der denne torsdag sat tryk på kedlerne. Og i løbet af dagen strømmede hele 14 redegørelser ud på en og samme dag. Eller næsten lige så mange som hele det forgangne år.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.