Finanstilsynets julehilsen er pakket med nye regler om håndtering af klimaforandringer

Finanstilsynets årlige julehilsen fokuserer i år på risiciene ved klimaforandringer. Her er vi ved en oversvømmelse på Lynbgyvej.
Finanstilsynets årlige julehilsen fokuserer i år på risiciene ved klimaforandringer. Her er vi ved en oversvømmelse på Lynbgyvej. (Foto: Lisa Risager / Flickr Creative Commons)

Livsforsikringsselskaber, tværgående pensionskasser og skadesforsikringsselskaber kan godt begynde at finde den grønne regnemaskine frem. Finanstilsynets julehilsen til forsikringsselskaber og pensionskasser kommer i år spækket med krav til bestyrelserne om at rapportere til tilsynet om hvordan de finansielt er gearet til at håndtere klimaforandringerne. Samtidig annoncerer tilsynet en række nye oplysningsforpligtelser på bæredygtighedsområdet.

Finanstilsynet sætter nu fuld fokus på klimaforandringer og de risici, de risikerer at påføre især livsforsikringsselskaber, pensionskasser og skadesforsikringsselskaber. I sit årlige julebrev til branchen skriver tilsynet det ligeud.

”Samlet kan disse risici potentielt påvirke selskabernes egne forretningsmodeller og værdien af deres aktiver”.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.