Finanstilsynets ruller ny hvidvask strategi ud

1800 virksomheder under Finanstilsynets tilsyn skal fremover indrapportere data hvert kvartal til tilsynet. Dataene skal hjælpe Finanstilsynet med at fokusere indsatsen mod bekæmpelse af hvidvask. Den nye strategi kommer ikke til at berøre antallet af inspektioner, understreger tilsynet.

”Vi må jo gå ud fra, at virksomhederne indberetter korrekte data og ikke snyder med dem. Men for en sikkerheds skyld bliver der også lagt nogle check ind i systemet, hvis nogle skulle komme til at afgive forkerte data”.

Det fortæller kontorchef Stig Nielsen fra Finanstilsynet om den nye strategi, som Finanstilsynet netop har søsat for at styrke bekæmpelsen af hvidvask.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle