Fintech-selskaber vil have ”regulatorisk frirum”

Thomas Krogh Jensen, dir. Copenhagen Fintech
Thomas Krogh Jensen, dir. Copenhagen Fintech
(Foto: PR)

Mindre nystartede virksomheder bør have regulatoriske frirum. Sådan lyder opfordringen fra en nystartet politisk enhed eller politisk talerør med navnet Copenhagen Fintech Policy. Bagved står magtfulde organisationer som DI, Finans Danmark, Finansforbundet og så selvfølgelig Copenhagen Fintech.

De store big tech selskaber skal have samme regulatoriske krav og vilkår at arbejde og konkurrere under, en såkaldt level playing field. Men når det kommer til de mindre start-up selskaber bør rammerne være friere.

”Hvad angår mindre, nystartede virksomheder, der ikke har samme mulighed for at udnytte netværkseffekter, kan det i højere grad begrundes at give regulatoriske frirum ud fra en proportionalitetsbetragtning. Stadig bør der dog være faste og transparente rammer for en sådan sandkasse-aktivitet, og den efterfølgende videndeling skal prioriteres”.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle