Flere indberetninger om hvidvask

Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finans Danmark.
Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finans Danmark.

Bankernes indberetninger om mistænkelige økonomiske transaktioner er ifølge Finans Danmark steget med 38 pct. fra 2016 til 2017. 

I 2017 sendte danske banker mere end 18.000 indberetninger til Hvidvasksekretariatet, hvilket er en stigning på 38 pct. i forhold til 2016. Det oplyser Finans Danmark.

”Bankernes indberetninger om hvidvask er historisk højt og viser meget klart sektorens forstærkede indsats for at forhindre, at danske banker bliver misbrugt af kriminelle til lyssky finansielle transaktioner”, siger juridisk direktør i Finans Danmark, Kenneth Joensen.

”Det er ikke et mål i sig selv bare at sende flest mulige indberetninger til myndighederne, men om at sende de rigtige. Det er bl.a. baggrunden for det styrkede samarbejde, sektoren har indledt med myndighederne, og hvor målet er at blive endnu bedre til at spotte og forebygge kriminelle transaktioner”, tilføjer han.

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle