Fondsmæglerselskaber tabte kampen om outsourcing

Hos Erhvervsministeriet er man er helt med på, at der er tale om en overimplementering. Men det er med vilje, lyder det.
Hos Erhvervsministeriet er man er helt med på, at der er tale om en overimplementering. Men det er med vilje, lyder det.
(Foto: Mahlum / Wikimedia Commons / Public Domain)

Den danske Fondsmæglerforening og Finans Danmark mente ikke, at investeringsforvaltningsselskaber og fondsmæglerselskaber skulle underlægges nye regler om outsourcing, da de i forvejen er reguleret. Men deres indvendinger fik kun delvist medhold selv om ministeriet erkender, der er tale om ”overimplementering”.

Investeringsforvaltningsselskaber og fondsmæglerselskaber skal også følge reglerne om outsourcing sådan som de står beskrevet i den nye lov om finansielle virksomheder.

Det står klart, efter at ministeriet har afvist indvendinger fra både Finans Danmark og Den danske Fondsmæglerforening.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle