For eller imod bankunionen?

Birgitte Bundgaard Madsen, stifter af Turbolex og ekspert i finansiel regulering.
Birgitte Bundgaard Madsen, stifter af Turbolex og ekspert i finansiel regulering. (Foto: PR)

Efter hvidvaskskandalen i Danske Bank mener statsministeren nu, at dansk deltagelse i den europæiske bankunion vil løse Danmarks udfordringer med at føre tilsyn med store banker. Socialdemokratiet er vendt rundt og kræver nu en folkeafstemning, hvis Danmark skal deltage. Debatten er blusset op igen. Complidia bringer her tre grunde for og tre grunde imod en dansk deltagelse.

Er dansk deltagelse i EU’s bankunion løsningen på de svagheder hos tilsynsmyndighederne, som hvidvask-skandalen i Danske Bank har afdækket? Og er der i givet fald tale om, at Danmark afgiver suverænitet? Og er dansk deltagelse et spørgsmål, som skal afgøres ved en folkeafstemning?

Debatten om Bankunionen er blusset op igen, men det har ikke gjort forvirringen mindre om det fornuftige i dansk deltagelse, eller hvad Bankunionen i det hele taget er for en størrelse.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.