Forandring er det nye normale

Niels Thor Mikkelsen, Arbejdernes Landsbank
Niels Thor Mikkelsen, Arbejdernes Landsbank (Foto: PR)

2018 bliver travlt. Direktiverne hagler i øjeblikket ned over den finansielle sektor – og der er ikke udsigt til snarligt ophør i bygevejret. Men selv om udfordringerne står i kø, er det blot det vilkår, virksomhederne må agere i, fastslår erfaren compliance-ansvarlig. Han råder til, at virksomhederne tilpasser forretningsmodellerne den nye virkelighed – og ikke bare retter procedurerne, så de passer til det bestående.

I dag træder EU's nye værdipapirhandelsregler, MiFID2, i kraft. For få dage siden, den 1. januar, gjorde det nye regnskabsregime IFRS9 sit indtog – samme dag som de nye betalingstjenesteregler PSD2 blev indført. Forude lurer blandt andet en ny persondataforordning.

Der er mildt sagt rigeligt at se til, hvis man beskæftiger sig med at implementere finansiel regulering. Og spørger man en af de mere garvede compliance ansvarlige i den finansielle sektor, stopper det ikke her.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle