Forbrugerombudsmanden bremsede mere magt til Finanstilsynet

Christina Toftegaard Nielsen

Christina Toftegaard Nielsen


Finanstilsynet ønskede i forbindelse med den nye lov om finansielle virksomheder at udvide sin tavshedspligt og dermed bryde et fundamentalt princip om åbenhed. I sidste øjeblik fik Forbrugerombudsmanden fjernet de omstridte paragraffer. Men forslaget er dermed langt fra lagt i graven.

Det var en stor sejr for Forbrugerombudsmanden, da Erhvervsministeriet i sidste øjeblik pillede nogle få, omstridte paragraffer ud af det nye lovforslag om finansielle virksomheder. Paragrafferne ville have givet Finanstilsynet mere magt og mørkelagt større dele af deres arbejde og samtidig gjort Forbrugerombudsmandens arbejde mere besværligt hvis ikke umuligt.

”Vi har noteret os, at forslaget om udvidelse af tavshedspligten er udgået af lovforslaget. Vi er naturligvis tilfredse med, at vores bekymringer dermed er blevet taget alvorligt. Vi har samtidig noteret os, at forslaget forventes genfremsat i en revideret version engang i fremtiden. Det vil vi naturligvis følge nøje og vurdere, om den nye version af forslaget vil have de samme konsekvenser, som vi påpegede i det første udkast til lovforslaget.” siger Jacob Tanderup Linkis, specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden til Complidia.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle