Forbrugerrådet bekymret for EU-pensioner

Morten Bruun Pedersen prioriterer forbrugerbeskyttelse højere end grænseoverskridende pensioner. Foto: PR
Morten Bruun Pedersen prioriterer forbrugerbeskyttelse højere end grænseoverskridende pensioner. Foto: PR

Der er behov for større konkurrence på pensionsområdet, mener Forbrugerrådet, der derfor ser positivt på EU-kommissionens grænseoverskridende pensionsprodukt, PEPP. Men det må ikke koste på forbrugerbeskyttelsen, fastslår seniorøkonom.

Forbrugernes vagthund i Danmark er i udgangspunktet glade for ideen om et grænseoverskridende europæisk pensionsprodukt, sådan som EU-Kommissionen lægger op til med den såkaldte PEPP. Samtidig er man dog bekymret for, om forbrugerne i sidste ende bliver Sorteper.

”Vi kan forstå intentionerne med grænseoverskridende produkter og ser positivt på, hvis det skaber større konkurrence. Men det må ikke gå ud over forbrugerbeskyttelsen. Det er vigtigt, at solvensen er i orden hos udbyderne,” siger seniorøkonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle