Forbund går til kamp for whistleblowere

Finansforbundet vil have bedre beskyttelse af whistleblowere som Howard Wilkinson, der kom i mediernes søgelys i forbindelse med Danske Banks hvidvasksag,
Finansforbundet vil have bedre beskyttelse af whistleblowere som Howard Wilkinson, der kom i mediernes søgelys i forbindelse med Danske Banks hvidvasksag, (Foto: Complidia)

Whistleblowere skal beskyttes bedre, og det skal være svært for en arbejdsgiver at straffe whistleblowere med en fyring eller andre sanktioner. Det mener Finansforbundet, der nu forsøger at overbevise Folketingets Erhvervs-, Vækst og Transportudvalg om at indføre omvendt bevisbyrde for arbejdsgiverne. Finanssektorens arbejdsgivere afviser ideen.

I over fem år har Finansforbundet arbejdet for at få indført omvendt bevisbyrde for arbejdsgivere, der vil straffe eller afskedige en whistleblower i organisationen. Foreløbig har kampen ikke båret meget frugt, men nu øjner forbundet nye muligheder.

I slutningen af måneden skal forbundet i deputation hos Folketingets Erhvervs-, Vækst og Transportudvalg, der i forvejen er ganske åbenlyst på jagt efter alle ideer, der kan give whistleblowere bedre beskyttelse efter skandalen med hvidvask i Danske Banks afdeling i Estland.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle