Formand gentager: Flere ressourcer til hvidvask

Finans Danmarks formand Michael Rasmussen beklagede på brancheorganisationens årsmøde de mange hvidvasksager, der klæber ubehageligt til bankerne.

”Jeg ved, at der ikke sidder en eneste her i salen – ja, i hele vores sektor – som ikke er enormt ærgerlige, når der dukker sager op, hvor vi som sektor ikke er lykkedes med at stoppe lyssky transaktioner.”

Michael Rasmussen, formand i Finans Danmark, benyttede platformen på brancheorganisationens årsmøde mandag i Skuespilhuset i København til at beklage de mange hvidvasksager, der den senere tid har klæbet sig ubehageligt tæt til særligt de største banker.

”Der er ikke en eneste af os, som ikke vil gøre vores ypperste for at undgå, at det kan ske igen. Men lad os også være ærlige: Det er en svær opgave helt at undgå – for vi er oppe mod kriminelle, som bliver mere og mere sofistikerede i deres metoder,” sagde formanden og benyttede lejligheden til at gentage det budskab, Finans Danmark også sendte i sidste uge: Hvidvasksekretariatet under SØIK – i daglig tale Bagmandspolitiet – skal have tilført flere ressourcer.

”Vi ønsker, at myndighederne får flere ressourcer til rent faktisk at behandle sagerne, så vi sikrer os, at indberetningerne efterfølgende bliver fulgt til dørs. Sammen med myndighederne vil vi sikre, at danske banker ikke bliver brugt af kriminelle til hvidvask af penge i fremtiden,” sagde Michael Rasmussen.

Ifølge Finans Danmark afleverede bankerne i 13.000 indberetninger til myndighederne i 2016. Hvidvasksekretariatet tæller 14 medarbejdere.

 

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle