F&P: Helt uklart hvornår tilsynet kan pudse en vagthund på os

(Foto: Pressefoto)

Forsikring & Pension blev dybt forundret, da de læste udkastet til ny hvidvasklov. Finanstilsynet får mulighed for at placere en sagkyndig person eller vagthund i virksomhederne, der kan følge den daglige drift - også selv om der ikke er mistanke om hvidvask eller finansiel kriminalitet.

Man skal lede meget længe og meget grundigt, hvis man vil prøve at finde sager om hvidvask i den danske forsikrings- og pensionsverden. Og man vil med stor sikkerhed lede forgæves.

”Skadeforsikringsselskaber er ikke omfattet af hvidvaskreglerne, og det danske pensionssystem er karakteriseret af arbejdsmarkedspensioner eller andre pensioner, der ofte løber over 30 år eller mere. De er meget lidt egnede til hvidvask – også fordi pengene bliver beskattet ved udbetalingen. I udlandet er der dog nok pensionsprodukter, der er mere oplagte til hvidvask”, fortæller underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring og Pension.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.