F&P retter hård kritik mod ny vejledning

Underdirektør Karsten Beltoft, Forsikring & Pension.
Underdirektør Karsten Beltoft, Forsikring & Pension. (Foto: PR)

Brancheorganisationen Forsikring & Pension retter hård kritik mod udkast til ny vejledning fra Finanstilsynet. Vejledningen sætter alt for snævre rammer for, hvordan livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskasser må kaste sig ind i alternative investeringer som infrastruktur og byggerier, mener brancheorganisationen. Tilsynet vil sikre, at selskaberne har fuldt overblik over, hvad de investerer i.

De kalder det for alternative investeringer, når livsforsikringsselskaber og pensionskasser i stadigt stigende omfang kaster sig over investeringer i infrastruktur som broer, veje, kloakker, byggerier eller telekommunikation.

Selskabernes glubende appetit på disse investeringer har nu nået et omfang, hvor Finanstilsynet har følt sig kaldet til at sætte nogle grænser op. Det sker i form af udkast til en ny vejledning. Men udkastet, som det foreligger nu, får hård kritik med på vejen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle