Frygten for digitale bankkup vokser

Cyberangreb rettes typisk mod en infrastruktur snarere end mod en branche, og derfor giver det god mening at tale sammen på tværs, mener Finans Danmarks digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen.
 
Cyberangreb rettes typisk mod en infrastruktur snarere end mod en branche, og derfor giver det god mening at tale sammen på tværs, mener Finans Danmarks digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen.   (Foto: PR)

Cyberangreb er typisk ikke er rettet mod en bestemt virksomhed eller branche, men snarere mod en infrastruktur og bredt anvendte produkter, og det kan være tilfældigt, hvem der bliver ramt. Derfor giver det mening at arbejde på tværs af brancher, mener Finans Danmark, der er blandt deltagerne i ny cyber-alliance.

Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer i sin seneste trusselsvurdering, at der er risiko for, at kriminelle, som kan have tilknytning til fremmede magter, pønser på at udføre avancerede digitale bankrøverier i Danmark. Centret konstaterer, at banker i Asien, Syd- og Mellemamerika i 2018 har været mål for flere avancerede cyberangreb, hvor hackere har stjålet millionbeløb. Dermed er de angrebstyper og aktører, som finanssektoren skal forsvare sig mod, blevet mere avancerede. 

I sidste uge så en ny cyberforsvars-alliance dagens lys. Initiativet er en udløber regeringens cybersikkerhedsstrategi, der blev offentliggjort i maj i år, og som skal sikre, at Danmark får et digitalt forsvar mod kriminelle og ikke mindst fremmede magter, der måske vil destabilisere vores samfund. I den forbindelse udpegede regeringen en række brancher, som er vitale for landets funktionsdygtighed, og som derfor skal beskyttes mod angreb fra såvel kriminelle som fra fremmede magter. 

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle