Gamle venner får fængselsstraf for insiderhandel

To mænd er idømt ubetinget fængsel for insiderhandel. Den ene tippede om et nært forestående overtagelsestilbud, hvorefter vennen købte aktier for en halv million kroner. 

To venner på 70 år og 68 år er blevet idømt ubetinget fængsel for insiderhandel. Dommen faldt er faldet ved retten i Viborg.

Den ene af de to venner var ansat som controller i et børsnoteret selskab,  hvor han fik viden et nært forestående overtagelsestilbud, som han tippede sin ven om. Vennen købte herefter aktier i selskabet for en halv million kroner. Få dage efter offentliggørelsen af overtagelsestilbuddet blev aktierne solgt med en kursgevinst på 61.000 kroner. 

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle