Grænser for udbytte

Jesper Berg, adm. dir. finanstilsynet.
Jesper Berg, adm. dir. finanstilsynet.
(Foto: PR)

Danske pengeinstitutter og forsikringsselskaber kan undtagelsesvist og kun efter et konservativt skøn få lov til at udbetale udnytter i 2021. Finanstilsynet sætter dog ikke en grænse på udbyttet, men det gør andre lande og ECB. Og EBA er helt imod, at der udbetales udbytter.

Der var en mærkbar lettelse at spore hos de danske pengeinstitutter, da Finanstilsynet meddelte, at de agtede at følge henstillingen fra Det Europæiske Systemiske Risikoråd og tillade pengeinstitutterne at udbetale udbytter næste år – dog under meget stramme restriktioner.

Finanstilsynet opfordrer dog fortsat kreditinstitutterne til at bevare så meget kapital som muligt i lyset af Corona-pandemien, men vil indgå i en dialog med velkapitaliserede virksomheder om et forsigtigt niveau for udlodninger i løbet af 2021.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle